Τα κείμενά μου σε αυτή την σελίδα δημοσιεύθηκαν (ή προορίζονταν για δημοσίευση) σε
εφημερίδες,  περιοδικά και διάφορες ιστοσελίδες. Δεν αντανακλούν πάντα
τις προσωπικές μου απόψεις αλλά θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον.


Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 11:49

Λίο Βαράντκαρ*. "Θα στηρίξουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες"

Written by

To συντηρητικό Fine Gael, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης που όλα τα προγνωστικά το φέρνουν πρώτο στις επικείμενες όπως δείχνουν τα πράγματα εκλογές, εξακολουθεί μην ανοίγει τα χαρτιά του για το τι πρόκειται να κάνει κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Προς το παρόν αφήνει το κυβερνών κόμμα να εισπράττει όλη τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων εφαρμόζοντας τη λογική του «ώριμου φρούτου». Ο ΤτΚ, συνομίλησε με τον Λίο Βαράντκαρ, από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Fine Gael τις εξελίξεις στην οικονομία.

Ερ. : Η οικονομική κρίση φέρνει αργά ή γρήγορα και κοινωνική κρίση. Φοβάστε την πιθανότητα το πακέτο λιτότητας να προκαλέσει ρωγμές στον κοινωνικό ιστό της χώρας και κοινωνικές εκρήξεις;
Απ.: Το τετραετές πρόγραμμα της κυβέρνησης θα πλήξει τα φτωχότερα στρώματα και τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση βλέπει πλέον την πόρτα της εξόδου και σημεία κλειδιά του προγράμματος μπορούν να γίνουν αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης από τη νέα κυβέρνηση, το κόμμα μας δεσμεύεται ότι θα πάρει μέτρα για να προστατεύσει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Ερ.: Ποίες θα ήταν οι βασικές διορθωτικές κινήσεις στην οικονομία σε περίπτωση που γίνεται κυβέρνηση;
Απ.: Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την παρούσα κυβέρνηση είναι ότι η οικονομία μπορεί να χειροτερέψει. Είμαστε προετοιμασμένοι να εισάγουμε  πακέτο στήριξης της οικονομίας και μέτρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ώστε να  εξασφαλιστεί η ανάπτυξη στα επόμενα χρόνια.

Ερ.: Πιστεύεται ότι η Ιρλανδία θα πρέπει να διατηρήσει το φόρο των επιχειρήσεων στο 12,5%. Αν ναι, τι θα κάνετε για να το υπερασπιστείτε απέναντι στις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Απ.: Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε το συγκεκριμένο ποσοστό φορολογίας για τις επιχειρήσεις. Είναι κάτι που δεν το διαπραγματευόμαστε.

* Βουλευτής του συντηρητικού κόμματος Fine Gael και υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και επικοινωνιών 

Δημοσιεύθηκε στον Ελεύθερο Τύπο 26-11-2010

Read 665 times