Τα κείμενά μου σε αυτή την σελίδα δημοσιεύθηκαν (ή προορίζονταν για δημοσίευση) σε
εφημερίδες,  περιοδικά και διάφορες ιστοσελίδες. Δεν αντανακλούν πάντα
τις προσωπικές μου απόψεις αλλά θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον.


Οι φορείς και οι οργανισμοί που υποστηρίζουν το παιδί, περνούν δύσκολα τους τελευταίους μήνες της πανδημίας. Επειδή δεν λειτουργούν με κρατικό χρήμα και στηρίζονται σε χορηγίες, δωρεές ή στην αξιοποίηση της περιουσίας τους, - όσα έχουν – τα έσοδα τους έχουν παρουσιάσει από μεγάλη έως πολύ μεγάλη πτώση με αποτέλεσμα είτε να δυσκολεύονται πλέον να υποστηρίξουν κάποια προγράμματά τους είτε να τα αναστέλλουν.

Η Σοφία Ιβανίδη και η κόρη της Εύα, ζουν στο Στεπανακέρτ, πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και βρέθηκαν και αυτές όπως χιλιάδες άλλοι πολίτες στην καρδιά ενός νέου πολέμου στην περιοχή. Τρίτη και τέταρτη γενιά Ελλήνων του Πόντου είναι από τους λιγοστούς ελληνικής καταγωγής κατοίκους του Ναγκόρνο Καραμπάχ που έχουν απομείνει κυρίως στο χωριό Μεχμανά, που παλιότερα αποκαλείτο, «το ελληνικό χωρίο».

Αποστολή στο Ερεβάν

Με μία μικρή ομάδα δημοσιογράφων ξένων μέσων, μεταξύ αυτών και του CNN Greece, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν, στο προεδρικό μέγαρο στο Ερεβάν για μια ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, η φωνή της Κατερίνας, μαρτυρά μια γυναίκα κουρασμένη από τη σωματική κόπωση, αλλά χαρούμενη και σίγουρη γι αυτό που κάνει. Η Κατερίνα Μαυρομιχάλη είναι μια Ελληνίδα που εδώ κι ένα μήνα σχεδόν έχει ξεκινήσει με τα πόδια από το Λονδίνο με σκοπό να φτάσει περπατώντας στη Θεσσαλονίκη.

Αφορμή γι αυτό το άρθρο στάθηκε ένα παλαιότερο κείμενο του Θάνου Λίποβατς από το βιβλίο του «η ψυχοπαθολογία του πολιτικού» (εκδόσεις Οδυσσέας, 1990). Στο απόσπασμα του για την κοινή γνώμη και τη μάζα ο Λίποβατς κάνει μια αναφορά στο έργο του Γκ. Ταρντέ λέγοντας ότι «το κοινό αντανακλά την ικανότητα των εμπνευστών του, ενώ οι μάζες εκφράζουν περισσότερο τις ασυνείδητες φαντασιώσεις και τα άγχη της κουλτούρας στην οποία ανήκουν».

Η Ελλάδα πρέπει να είναι περήφανη για την ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού» λέει στο CNN Greece o Ρώσος σούπερ σταρ, ιδιαίτερα αγαπητός στην πατρίδα του, Αλεξάντερ Πετρόφ, ο οποίος βρέθηκε πριν λίγες μέρες στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της διεθνούς παραγωγής με σκηνοθέτιδα την Γελένα Πόποβιτς.

Κάποτε τον είχαν χαρακτηρίσει «υπερασπιστή τρομοκράτη». Ήταν όμως βαθιά πεπεισμένος ότι βρισκόταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας και η ιστορία τον δικαίωσε. Ο λόγος για τον Γιώργο Μπίζο, τον Έλληνα δικηγόρο του Νέλσον Μαντέλα που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών σε ηλικία 92 ετών την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου . Ήταν μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες μορφές στη Νότιο Αφρική και ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Γνωστή για τα τιρκουάζ νερά , τη φώκια «μονάχους μονάχους» που βρίσκει καταφύγιο στο θαλάσσιο πάρκο της, τις παραλίες και την κουζίνα της, η Αλόννησος εσχάτως έγινε ακόμη περισσότερο γνωστή για το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο της.

Τι σημαίνει να είσαι ξένος αρχαιολόγος στην Ελλάδα; Πόσο ενδιαφέρον δείχνουν οι ξένοι φοιτητές αρχαιολογίας για την Αρχαία Ελλάδα; Πόσο επηρεάζει η μαζική κουλτούρα την άποψη που έχουν οι άνθρωποι για την αρχαία ιστορία.

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 15:56

Στο Μαθηματικό με χαμηλή βάση; Γιατί όχι;

Είδα και εγώ όπως και οι περισσότεροι, τα αποτελέσματα των βάσεων και τα προβλήματα που κάθε χρόνο αναδύονται σε σχέση με κάποιες σχολές και την είσοδο σε αυτές μαθητών που πήραν από χαμηλούς μέχρι πολύ χαμηλούς βαθμούς.

Σελίδα 1 από 84