Οι απόψεις στο blog μου είναι προσωπικές και
δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές των εργοδοτών μου.


Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 00:00

Το Yusef's song στο φεστιβάλ θεσσαλονίκης

Written by

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια δουλειάς με χαρά σας παρουσιάζουμε το Yusef''s song. To νέο μας ντοκιμαντέρ συμμετάσχει στο επίσημο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και θα προβληθεί το Σάββατο
15 Μαρτίου στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη στις 22.30 και την Τρίτη 18 Μαρτίου στις 15.00 στην αίθουσα Φρίντα Λιάππα.

Η ιστορία διαδραματίζεται στη Λιβύη μετά την επανάσταση. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που επιχειρεί να καταγράψει το όραμα της νέας γενιάς της Λιβύης για το μέλλον, μετά από ένα πολύ μεγάλο γεγονός όπως μια επανάσταση. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Γιούσεφ. Ένας 25χρονος νέος που μένει στη Βεγγάζη και συμμετείχε στην επανάσταση. Ο Γιούσεφ είναι ράπερ. Και μάλιστα ο πιο γνωστός και πολυτραγουδισμένος ράπερ της Λιβύης. Έγραψε τα τραγούδια της επανάστασης και η φήμη του έχει εξαπλωθεί σε όλο το Μαγκρέμπ.
Η κάμερα ακολουθεί τον Γιούσεφ παντού στην καθημερινή ζωή του, με την οικογένειά του τους φίλους του, στο στούντιο όπου τραγουδά και καταγράφει τους προβληματισμούς και τις ιδέες του. Η παρουσία του συνοδεύεται από τη μουσική του κυρίως, ένα χαρακτηριστικό δείγμα αραβικού ραπ με έντονα πολιτικά μηνύματα.


Read 2921 times