Τα κείμενά μου σε αυτή την σελίδα δημοσιεύθηκαν (ή προορίζονταν για δημοσίευση) σε
εφημερίδες,  περιοδικά και διάφορες ιστοσελίδες. Δεν αντανακλούν πάντα
τις προσωπικές μου απόψεις αλλά θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον.


Τρίτη, 26 Απριλίου 2011 12:35

Παγκαλιές

Written by

Την περασμένη εβδομάδα έτυχε μαζί με  μία συνάδελφό μου να απομαγνητοφωνήσουμε και μεταφράσουμε την ομιλία που έκανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην Κωνσταντινούπολη, σε συγκέντρωση Ελλήνων ομογενών και όπως αποδείχθηκε και Τούρκων δημοσιογράφων.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, παρά τις διαψεύσεις και τις μετέπειτα προσπάθειες να τα μπαλώσει,   πράγματι έκανε λόγο για τον «τεμπέλικο τρόπο, με τον οποίο ζούσαμε».
Ο κ. Πάγκαλος δεν μασάει το λόγια του αν και καμιά φορά, όπως έλεγε και το χαριτωμένο παλιό διαφημιστικό σποτάκι, «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς».

Δεν θα σταθώ στο πως οι γείτονες ερμήνευσαν τις δηλώσεις Πάγκαλου ούτε στον τρόπο με τον οποίο –κι αν θα έπρεπε- να παρουσιάζεται η χώρα μας διεθνώς. Ειπώθηκαν πολλά τις τελευταίες ημέρες και θα ειπωθούν ακόμη περισσότερα.
Ο «τεμπέλικος τρόπος ζωής» είναι συνέχεια του «όλοι μαζί τα φάγαμε», «των κοπριτών» και «των ζώων που διαβάζουν Ελεύθερο Τύπο».
Ο κ. Πάγκαλος έχει στόχο, δεν του ξεφεύγουν έτσι απλά. Είναι ο μπροστάρης μιας λογικής που στηρίζεται, σε μικρότερο βαθμό, από άλλα μέλη της κυβέρνησης και μιας μερίδας δημοσιογράφων και που θέλει με το στανιό να ανάγει το οικονομικό πρόβλημα μιας χώρας και της ευρωζώνης  σε πρόβλημα συλλογικής συμπεριφοράς ενός λαού.
Λες και για την οικονομική πολιτική δεκαετιών ευθύνεται η «παραβατική συμπεριφορά» των Ελλήνων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι άνεργοι, η γενιά των 400 και των 700 ευρώ, οι συνταξιούχοι κτλ και οι οποίοι θα πρέπει τώρα να τιμωρηθούν συλλογικά.
Ο λαός θα πρέπει να ξεχάσει ότι επί δεκαετίες πλούτιζαν στις πλάτες τους μεγαλοεργολάβοι, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, κρατικοδίαιτα ΜΜΕ και να αρχίσει να αυτομαστιγώνεται γιατί ήταν «κοπρίτης και τεμπέλης».
Αν ο κ Πάγκαλος και οι ομοϊδεάτες του δεν τον πείσει «για το στραβό του το κεφάλι» τουλάχιστον μπορεί να καταφέρει να τον κρατήσει φοβισμένο και κλεισμένο στο σπίτι του. Μέχρι στιγμής τα καταφέρνει. Μέχρι πότε όμως;

Δημοσιεύθηκε στον Ελεύθερο Τύπο 26-04-2011

Read 1230 times