Τα κείμενά μου σε αυτή την σελίδα δημοσιεύθηκαν (ή προορίζονταν για δημοσίευση) σε
εφημερίδες,  περιοδικά και διάφορες ιστοσελίδες. Δεν αντανακλούν πάντα
τις προσωπικές μου απόψεις αλλά θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον.


Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 10:54

Παπακώστα στο CNN Greece: Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση όπου υπάρχει προγραμματική συμφωνία

Written by

Με σκληρή κριτική κατά της Νέας Δημοκρατίας η οποία απομακρύνθηκε από τις αρχές του Καραμανλισμού, η υπουργός προστασίας του Πολίτη και πρόεδρου του νέου κόμματος Νέα Ελληνική Ορμή (ΝΈΟ) κυρία Κατερίνα Παπακώστα παρουσίασε σήμερα στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ την ιδρυτική διακήρυξη και τις βασικές αρχές του κόμματός της.Σε ερώτηση του CNN Greece αν η συνεργασία με την κυβέρνηση πάνω σε μια προγραμματική συμφωνία σημαίνει ότι θα στηρίξει συνολικό το κυβερνητικό νομοθετικό έργο στο επόμενο διάστημα μέχρι τις εκλογές όποτε γίνουν, η κυρία Παπακώστα είπε ότι ακούγοντας τον πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα να αναπτύσσει το πρόγραμμά του, το κόμμα της στάθμισε ότι μπορεί να συμφωνήσει με την κοινωνική ατζέντα που αφορά σε συντάξεις, εργασιακά, συλλογικές συμβάσεις κ.α. και ότι σε αυτό το επίπεδο οι απόψεις συμπίπτουν. Τόνισε ότι το κόμμα της θα υποστηρίξει τα νομοθετήματα πάνω στα οποία υπάρχει σύγκλιση και ότι το μεγάλο άλμα ήταν η απόφαση για την συνεργασία.

“Ό,τι είναι καλό για τη χώρα, θα το υποστηρίξουμε” κατέληξε.

Αναφορικά με το Μακεδονικό, η κυρία Παπακώστα είπε ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση από την πλευρά του κόμματός της και είπε ότι θα τοποθετηθεί υπεύθυνα όταν ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα για τον εθνικό στόχο της χώρας, ο οποίος όπως είπε πρέπει να είναι να γίνει η Ελλάδα ηγέτιδα περιφερειακή δύναμη στα Βαλκάνια.

Εντύπωση επίσης προκάλεσε η επίθεση της κυρία Παπακώστα στη Νέα Δημοκρατία δείχνοντας με τις δηλώσεις της τους κυρίους Βορίδη, Γεωργιάδη και Καραγκούνη για την πρόσφατη δήλωσή του περί του ασφαλιστικού αλα Πινοσέτ, κάνοντας λόγο για ένα μεταλλαγμένο συνονθύλευμα με ακροδεξιά ρητορική και ακραίο νεοφιλελευθερισμό.

Δημοσιεύθηκε στο CNN Greece 10 Σεπτεμβρίου 2018

Read 534 times