Τα κείμενά μου σε αυτή την σελίδα δημοσιεύθηκαν (ή προορίζονταν για δημοσίευση) σε
εφημερίδες,  περιοδικά και διάφορες ιστοσελίδες. Δεν αντανακλούν πάντα
τις προσωπικές μου απόψεις αλλά θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον.


Πέμπτη, 31 Μαϊος 2018 09:53

2o Συνέδριο Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Written by
2o Συνέδριο Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Kostas Pliakos

Με τίτλο η ελληνική οικονομία μετά τη ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος προσαρμογής πραγματοποιήθηκε το 2ο συνέδριο του οικονομικού επιμελητηρίου Ελλάδος στο Κέντρο πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι “το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι μεμονωμένο και η τύχη μας στο πλαίσιο της ευρωζώνης είναι κοινή” κάνοντας αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική Ιταλία. Ο κ. Παυλόπουλος αναφερόμενος στην ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας είπε ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και θα πρέπει και οι Ευρωπαίοι εταίροι της να τηρήσουν και τις δικές της” ενώ είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε είναι η βόμβα του χρέους που απειλεί όλες τις χώρες του κόσμου και το σύνολο της ευρωζώνης.”

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του οικονομικού επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, τόνισε
αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών.

Επίσης ζήτησε να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των κομμάτων στις βασικές οικονομικές πολιτικές ώστε να διασφαλιστεί η μικρότερη δυνατή εποπτεία μετά το τέλος του Μνημονίου.

Για την ανάγκη ενός σχεδίου εθνικής συναίνεσης μίλησε και ο υφυπουργό οικονομία κ. Στέργιος Πιτσιόρλας με παράλληλη επιστροφή όπως είπε, στην παραγωγή.
Τέλος μίλησε για την ανάγκη δομικών αλλαγών σε νόμους που βάζουν φρένο στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας.

Δημοσιεύθηκε στο CNN Greece 31 Μαίου 2018

Read 315 times