Τα κείμενά μου σε αυτή την σελίδα δημοσιεύθηκαν (ή προορίζονταν για δημοσίευση) σε
εφημερίδες,  περιοδικά και διάφορες ιστοσελίδες. Δεν αντανακλούν πάντα
τις προσωπικές μου απόψεις αλλά θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον.


Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 10:05

Βραβεία σε 11 προσωπικότητες από τον πρόεδρο του Ισραήλ

Written by

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, βράβευσε έντεκα γνωστές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τεχνών για την συμβολή τους στις Ελληνο-ισραηλικές σχέσεις.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην στην κατοικία της Πρέσβεως του Ισραήλ, κυρίας Ιρίτ Μπεν –Άμπα παρουσία πλήθους καλεσμένων.

Ο κ. Ρίβλην βράβευσε την ελληνική κυβέρνηση για τις σημαντικές προσπάθειές της στην εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών. Το βραβείο για λογαριασμό της κυβέρνησης παρέλαβε ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης Νίκος Παππάς.
Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος ήταν αυτός που ως πρωθυπουργός αναγνώρισε de jure το Ισραήλ 1990 και εγκαθιδρύθηκαν πλήρεις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης βραβεύτηκαν ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ελληνο-ισραηλινού επιμελητηρίου κ. Βασίλης Παΐσιος, ο διευθύνων σύμβουλος της Energan Oil & Gas group Μαθιός Ρήγας, ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο εκδότης, Θανάσης Καστανιώτης, οι μεταφράστριες Μάγκι Κοέν και Χρυσούλα Παπαδοπούλου, ο θρύλος του μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης, και ο πρόεδρος ο κεντρικού συμβουλίου των εβραϊκών κοινοτήτων της Ελλάδας Δαβίδ Σαλτιέλ.
Στην ομιλία του το κ. Ρίβλιν έκανε λόγο για του δεσμούς αιώνων των δύο λαών και τις προσπάθειες όλων των τελευταίων ετών για την ενδυνάμωση της σχέσης των δύο χωρών, κάνοντας επίσης μνεία στην επίσκεψη του αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου το 2000 στο Ισραήλ.

Δημοσιεύθηκε στο CNN Greece 29 Ιανουαρίου 2018

Read 973 times