Τα κείμενά μου σε αυτή την σελίδα δημοσιεύθηκαν (ή προορίζονταν για δημοσίευση) σε
εφημερίδες,  περιοδικά και διάφορες ιστοσελίδες. Δεν αντανακλούν πάντα
τις προσωπικές μου απόψεις αλλά θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον.


Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 23:12

Έλενα Κουντουρά στο CNN Greece: Ρεκόρ για τον τουρισμό το 2017

Written by

Σαν την καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό χαρακτήρισε το 2017 η υπουργός τουρισμού, μιλώντας στο 28ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
“Στόχος μας είναι να έχουμε τουρισμό 365 μέρες το χρόνο, και τα 30 εκατομμύρια τουρίστες που υποδεχόμαστε, όπως θα γίνει φέτος, για να είναι ευχαριστημένοι και να να μπορούμε να τους προσφέρουμε καλές υπηρεσίες θα πρέπει να διαχυθούν σε όλη τη χρονιά με θεματικό τουρισμό και νέες υπηρεσίες” τόνισε η κυρία Κουντουρά.

“Με θεματικό τουρισμό προσπαθούμε να προωθήσουμε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας ώστε να έχουμε και τους χειμερινούς μήνες τουρισμού. Για παράδειγμα, χειμερινό τουρισμό, αθλητικό προπονητικό τουρισμό, τουρισμό υγείας, συνεδριακός, γα στρονομικός κτλ. Με μεταρρυθμίσεις που προωθούμε και ένα φιλικό περιβάλλον προς του επενδυτές δίνουμε κίνητρα για νέα καταλύματα.
Σχετικά με την προσέλκυση τουριστών από την Κίνα, η κ. Κουντουρά είπε ότι το 2015 είχαμε μόλις 20.000 τουρίστες και φέτος θα έχουμε πάνω από 150.000. “Η Κίνα είναι μια νέα αγορά και πρέπει να ενισχύσουμε την προώθηση και προβολή να δημιουΖργήσουμε περισσότερη ζήτηση να αυξηθούν οι απευθείας πτήσεις και να φτάσουμε ως πρώτο στόχο τις 500.000 τουρίστες.”

Δημοσιεύθηκε στο CNN Greece 06 Δεκεμβρίου 2017

Read 981 times