Τα κείμενά μου σε αυτή την σελίδα δημοσιεύθηκαν (ή προορίζονταν για δημοσίευση) σε
εφημερίδες,  περιοδικά και διάφορες ιστοσελίδες. Δεν αντανακλούν πάντα
τις προσωπικές μου απόψεις αλλά θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον.


Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 03:00

Της Κορίνθου τα λεβεντόπαιδα

Written by
Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίστηκαν χθές έξω από το στρατόπεδο του 6ου συντάγματος πεζικού στην Κόρινθο όταν τα ΜΑΤ κλήθηκαν να διαλύσουν συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής που είχε κλείσει το δρόμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών στο εν λόγω στρατόπεδο.
Είχε προηγηθεί η έντονη διαμαρτυρία του δημάρχου της Κορίνθου Αλέξανδρου Πνευματικού για τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου ως κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Τα βίντεο που ανέβηκαν στο Ιντερνετ είναι διαφωτιστικά για το τι ακριβώς συνέβη.
Θέλω να σταθώ σε ένα σημείο αναφορικά  με το γεγονός.
Στη στάση του δημάρχου. Ο κ. Πνευματικός κήρυξε ανένδοτο και «οργανωμένη απάντηση» από την πόλη στη «βίαιη υποβάθμιση» Το πρόβλημά του  είναι να μην τους φιλοξενήσει η Κόρινθος και ας τους στείλουν όπου αλλού θέλουν –(αν μας έλεγε και που…). Και επειδή είναι πολύ αποφασισμένος, όπως λέει –και επειδή η αδυναμία σε τέτοιες περιπτώσεις κοστίζει σε ψήφους- αποφάσισε να διακοπεί η αποκομιδή των σκουπιδιών από το στρατόπεδο και να κοπεί και η υδροδότησή του. Δηλαδή, τους φουκαράδες τους μετανάστες θα τους φάνε τα ποντίκια και η βρωμιά. Είπε μάλιστα ότι παίρνει αυτά τα μέτρα γιατί το κράτος χρωστά στο Δήμο 24.000 ευρώ. Και φυσικά βρήκε την κατάλληλη στιγμή για να ασκήσει πιέσεις.   

Νωρίς το χθες πρωί η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή, έκανε ένα σχόλιο στο twitter που προκάλεσε θύελλα. Ότι «η λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έχει ζεστό χρήμα». Μέσα στον ισοπεδωτικό κυνισμό του το μήνυμα της κ. Πιπιλή δίνει τροφή για σκέψη.
Αναρωτιέμαι δηλαδή ποια θα ήταν η θέση του Δημάρχου και άλλων φορέων του δήμου αν οι μετανάστες δεν στεγάζονταν στο στρατόπεδο αλλά σε ένα χώρο που θα διαμορφωνόταν από την αρχή και που θα σήμαινε έργα, εργολαβίες κτλ κτλ. τα οποία πληρώνονται με ευρωπαϊκό χρήμα.
Επίσης αναρωτιέμαι ποιος θα αναλάβει τη σίτισή τους. Η ευρωπαϊκή ένωση δίνει 9 ευρώ το κεφάλι ημερησίως. Τετρακόσιοι  μετανάστες επί 9 ευρώ την ημέρα επί τριάντα μέρες το μήνα μας κάνουν 108.000 ευρώ το μήνα «ζεστό ευρωπαϊκό χρήμα». Αλλά για τη δημοτική αρχή αυτά είναι μάλλον δευτερεύουσας σημασίας.
Δημοσιεύθηκε στον Ελεύθερο Τύπο 24-08-2012
Read 1091 times