Τα κείμενά μου σε αυτή την σελίδα δημοσιεύθηκαν (ή προορίζονταν για δημοσίευση) σε
εφημερίδες,  περιοδικά και διάφορες ιστοσελίδες. Δεν αντανακλούν πάντα
τις προσωπικές μου απόψεις αλλά θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον.


Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 09:48

Αποστολή του CNN Greece: Καθημερινότητα οι βομβαρδισμοί για τους άμαχους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Written by
Αποστολή του CNN Greece: Καθημερινότητα οι βομβαρδισμοί για τους άμαχους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ Kostas Pliakos

Συνεχίζονται για 11η ημέρα οι βομβαρδισμοί περιοχών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Με αμείωτη ένταση βομβαρδίζονται από τις αζερικές δυνάμεις κατοικημένες αστικές περιοχές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, και συγκεκριμένα η πρωτεύουσα Στεπανακέρτ και η πόλη Σουσί.

Οι βομβαρδισμοί διαρκούν περίπου δύο ώρες, μεσολαβεί μια ιδιότυπη «ανάπαυλα» και συνεχίζουν. Tις περισσότερες ώρες της ημέρας ο κόσμος βρίσκεται στα καταφύγια, ενώ εκτεταμένες είναι οι ζημιές σε κτήρια και υποδομές από τους βομβαρδισμούς.

Στεπανακέρτ και Σουσί μοιάζουν κυριολεκτικά με νεκρές πόλεις, καθώς ελάχιστος είναι ο κόσμος που κυκλοφορεί. Πάρα πολλοί άμαχοι, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν εγκαταλείψει -εκτός των Στεπανακέρτ και Σουσί- κι άλλες περιοχές, έχοντας βρει ένα πρώτο καταφύγιο στην πόλη Γκορίς, που βρίσκεται στην Αρμενία.

Γυναίκες και παιδιά ελληνικής καταγωγής που βρίσκονταν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν περάσει στην Αρμενία είτε στο Γκόρις είτε στο Ερεβάν. Ωστόσο παραμένουν στο Ναγκόρνο Καραμπαχ, σε Στεπανακέρτ και Μέχμανα, άντρες και ηλικιωμένοι της ελληνικής κοινότητας, που στο σύνολό της αριθμεί περίπου 40 άτομα.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των ελληνικών κοινοτήτων, Μαρία Λαζάρεβα, είπε στο CNN Greece ότι η ελληνική κοινότητα στο Ερεβάν φροντίζει τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους του Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Δημοσιεύθηκε στο CNN Greece 8 Οκτωβρίου 2020

Read 278 times