Τα κείμενά μου σε αυτή την σελίδα δημοσιεύθηκαν (ή προορίζονταν για δημοσίευση) σε
εφημερίδες,  περιοδικά και διάφορες ιστοσελίδες. Δεν αντανακλούν πάντα
τις προσωπικές μου απόψεις αλλά θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον.


Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 09:44

Ζέρβας: Με μετρό η Θεσσαλονίκη το 2023 - Προκρίθηκε η καλύτερη λύση για το σταθμό «Βενιζέλου»

Written by

Πολύς λόγος έγινε τελευταία με τα αρχαία της Βενιζέλου στο μετρό της Θεσσαλονίκης και για το αν θα πρέπει να γίνει η απόσπαση και επανατοποθέτησή τους μετά τις εργασίες για τον σταθμό. Τελικά προκρίθηκε αυτή η άποψη παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις και αντιδράσεις.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλά στο CNN Greece για τη θέση του Δήμου και για το χρονοδιάγραμμα μέχρι την πρώτη διαδρομή του πολύπαθου έργου, που πλέον είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ.

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, ο κ. Ζέρβας κάνει έναν απολογισμό για τον πρώτο χρόνο της δημαρχίας του στη Θεσσαλονίκη, μιλά για τα έργα που έχουν μείνει πίσω και πρέπει να τρέξουν με μεγάλες ταχύτητες αλλά και για τον «δικό του μεγάλο περίπατο», δηλαδή την πρώτη σοβαρή συγκοινωνιακή παρέμβαση του στη Θεσσαλονίκη που αφορά στους ποδηλατοδρόμους και οι οποίοι έχουν αλλάξει το παραλιακό μέτωπο.

Τέλος, μιλά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη υπενθυμίζοντας ότι το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα εμφανίστηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, παραδέχεται ότι υπάρχει μια τεράστια κόπωση στην κόσμο της πόλης με τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας και τονίζει ότι η διαχείριση των δημόσιων χώρων είναι ένα τεράστιο φορτίο για τον Δήμο

Δημοσιεύθηκε στο CNN Greece 1 Οκτωβρίου 2020

Read 276 times