Τα κείμενά μου σε αυτή την σελίδα δημοσιεύθηκαν (ή προορίζονταν για δημοσίευση) σε
εφημερίδες,  περιοδικά και διάφορες ιστοσελίδες. Δεν αντανακλούν πάντα
τις προσωπικές μου απόψεις αλλά θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον.


Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 09:18

Στ. Καφούνης: Συντονισμός δυνάμεων και θεσμών για πάταξη του παραεμπορίου

Written by

Συντονισμός δυνάμεων και θεσμών για την πάταξη του παραεμπορίου ξεκινάει σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρου Καφούνη. Όπως είπε ο κ. Καφούνης στο CNN Greece, την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με τη συμμετοχή του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ κυρίου Σταύρου Θωμαδακη του Υπεύθυνου του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παραεμπορίου κύριου Βασίλη Μαστρογιάννη, του διευθυντή της διεύθυνσης αστυνομίας Αθηνών ταξίαρχου Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου και του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Καφούνη υπήρξαν δεσμεύσεις για κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης του παραεμπορίου σε διαφορετικά επίπεδα.

Το παραεμπόριο στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ξεπερνά το 10% του ΑΕΠ. Όπως λέει ο κ. Καφούνης μόνο από τις απώλειες ΦΠΑ τα πόσα μπορεί να φτάνουν και τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή πόσα που ισοδυναμούν με έναν ετήσιο ΕΝΦΙΑ.

Το παραεμπόριο αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, όπως λέει ο κύριος Καφούνης, παίρνει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από τις υγιείς επιχειρήσεις και οι φορείς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την καταπολέμηση του είναι πιο ανίσχυροι.

Ο κ. Καφούνης σημειώνει ακόμα ότι το φαινόμενο του παραεμπορίου αναπτύσσεται και μέσα και έξω από τα γήπεδα.

«Τα γήπεδα είναι μία πληγή από μόνα τους καθώς διακινούνται μέσα και έξω τεράστιες ποσότητες προϊόντων και δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχη σε αυτό και γι’ αυτό. Έχουμε ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να στέκονται απέναντι στο παραεμπόριο και στην περίπτωση των γηπέδων».

Δημοσιεύθηκε στο CNN Greece 08 Απριλίου 2019

Read 570 times