Τα κείμενά μου σε αυτή την σελίδα δημοσιεύθηκαν (ή προορίζονταν για δημοσίευση) σε
εφημερίδες,  περιοδικά και διάφορες ιστοσελίδες. Δεν αντανακλούν πάντα
τις προσωπικές μου απόψεις αλλά θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον.


Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 02:00

Στο Mobile World Congress 2017 η ελληνική «κινητή τεχνολογία»

Written by


Έχοντας στις βαλίτσες της ήδη εμπειρία από αρκετές εκθέσεις προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, η ελληνική επιχειρηματική αποστολή ξεκινά για την Βαρκελώνη, για να συμμετάσχει στο Mobile World Congress 2017, την μεγαλύτερη έκθεση διεθνώς, στο χώρο των κινητών εφαρμογών.Τα επίσημα εγκαίνια του εθνικού περιπτέρου θα γίνουν τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ελληνικής πολιτείας, των διοργανωτών, των χορηγών, των υποστηρικτών και όλων εταιρειών που συμμετέχουν.

Στόχος της φετινής αποστολής αποτελεί η διεθνής δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων και η δημιουργία συνεργιών. Οι εταιρίες που απαρτίζουν την ελληνική ομάδα στη Βαρκελώνη είναι οι: Accesspal, Apifon, Cross Mobile, Cytech, ΔΑΕΜ,Echoleap,Going Up, M-Stat, Motivian, Parkguru, Pitchstor, Plustic, Pobuca,Regate, SoftWeb, Synaphea, Telenavis, Upcom, Vidavo, Warply, VivaWallet και οι πρωτοβουλίες στήριξης της καινοτομικής επιχειρηματικότητας egg και VivaNest .

Όπως είπε ωστόσο στο CNN Greece ο κ. Γιάννης Κωτσής - Γιανναράκης, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) η ελληνική αποστολή στην ουσία εκπροσωπεί ολόκληρο τον κλάδο των κινητών εφαρμογών στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα των επαφών και της δικτύωσης θα λειτουργήσουν ευεργετικά για όλους.
Στόχος, είπε ο κ. Γιανναράκης, είναι "να συναντηθούμε με τους αυριανούς πελάτες, προμηθευτές και ανταγωνιστές μας και να δείξουμε στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί επάξια και ανταγωνιστικά στο διεθνές τερέν της υψηλής τεχνολογίας".

Παρούσα και η πολιτική ηγεσία
Την ελληνική πολιτεία στο MWC θα εκπροσωπήσουν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας. Θα παρευρεθούν επίσης, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης Πέτρος Ινιωτάκης, ο Πρόεδρος του Enterpise Greece Χρήστος Στάικος, καθώς και εκπρόσωποι των χορηγών και υποστηρικτών.
Όπως είπε στο CNN Greece o αντιπεριφερειάρχης Αττικής, υπεύθυνος για την ψηφιακή πολιτική Παναγιώτης Αθανασιάδης, "η Περιφέρεια στηρίζει την προσπάθεια και θεωρεί ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να πάρουμε ως χώρα παραδείγματα καλών πρακτικών από το εξωτερικό για το πως οι νέες τεχνολογίες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα στην βελτίωση και της δημόσιας διοίκησης και στην ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά να δείξουμε και εμείς τη δουλειά που κάνουμε σε διάφορους τομείς, γιατί και εμείς έχουμε παραδείγματα καλών πρακτικών."
Τις επόμενες μέρες έχουν ήδη προγραμματιστεί συναντήσεις με σειρά εθνικών αποστολών, και διεθνών οργανισμών και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο πάρτι της ελληνικής αποστολής "Taste the Greek Spirit" το οποίο αναμένεται να γίνει ξανά πόλος έλξης των εκθετών και συνεργατών όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα τους εκπροσώπους της Αποστολής, γευόμενοι ελληνικά εδέσματα και ποτά.

Η συμμετοχή στο MWC 2017 συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Enterprise Greece, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορική και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Corallia και μεγάλο χορηγό την Eurobank. Την ελληνική αποστολή υποστηρίζει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μέσω της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων,  και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Υποστηρικτής της Ελληνικής Αποστολής είναι η Περιφέρεια Αττικής.
Το Mobile World Congress είναι η μεγάλη έκθεση για τις εταιρίες κινητών εφαρμογών και πέρα από την έκθεση, διοργανώνονται πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις νέων προϊόντων. Πέρυσι στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο και στελέχη επιχειρήσεων από 204 χώρες.
Read 820 times