Τα κείμενά μου σε αυτή την σελίδα δημοσιεύθηκαν (ή προορίζονταν για δημοσίευση) σε
εφημερίδες,  περιοδικά και διάφορες ιστοσελίδες. Δεν αντανακλούν πάντα
τις προσωπικές μου απόψεις αλλά θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον.


Τετάρτη, 19 Μαϊος 2021 22:13

Πρέσβης Παλαιστίνης: Κάποιοι στην Ελλάδα σκόπιμα μπερδεύουν την Τουρκία στο Παλαιστινιακό

Written by

Συνέντευξη τύπου για την κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη μετά από 10 ημέρες ταραχών, βομβαρδισμού της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό και εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Χαμάς, παραχώρησε ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα κ Μαρουάν Τουμπάσι. Ο κύριος Τουμπάσι τόνισε ότι μέχρι στιγμής περίπου 45.000 άνθρωποι στη Γάζα έχουν μείνει άστεγοι, έχουν σκοτωθεί πάνω από 250 άτομα μεταξύ των οποίων 61 παιδιά, τρεις γιατροί και τέσσερις δημοσιογράφοι, ενώ οι τραυματίες προσεγγίζουν τις 15.000.Είπε επίσης ότι έχουν σκοτωθεί τρεις άνθρωποι στη Ραμάλα και ένας στην Ναμπλούς. Ο κύριος Τουμπάσι εξέφρασε την θέση ότι αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη είναι κάτι το οποίο ξεκίνησε πριν από 73 χρόνια και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.
«Είναι ένα αποικιοκρατικό σχέδιο»
Όπως είπε το πρόβλημα δεν είναι θρησκείες αλλά ο Σιωνισμός ο οποίος απειλεί με την ταμπέλα του αντισημιτισμού για όποιον τολμήσει να επικρίνει την πολιτική του Ισραήλ.

Ο πρέσβης της Παλαιστίνης ρωτήθηκε και για τις σχέσεις της παλαιστινιακής Αρχής και της Χαμάς με την Τουρκία και είπε ότι δεν υπάρχει καν θέμα για όλο αυτό το θόρυβο που τεχνηέντως προκαλείται από μία μερίδα των μέσων ενημέρωσης.

Τόνισε ότι η Παλαιστίνη σέβεται το διεθνές δίκαιο δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Τουρκία και ότι η παλαιστινιακή αρχή έχει καλές σχέσεις με πολλές χώρες μεταξύ αυτών και η Τουρκία και η Ελλάδα.

Είπε μάλιστα ότι η Τουρκία έχει αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης κάτι το οποίο δεν έχει κάνει η Ελλάδα αλλά το έχουν αναγνωρίσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Μάλτα, η Κύπρος και η ΣουηδίΑ. Τόνισε τέλος ότι είναι υποκριτικό να κατηγορεί κάποιος την παλαιστινιακή αρχή επειδή έχει σχέσεις με την Τουρκία, λέγοντας ότι κάποιοι ξεχνούν ότι και το Ισραήλ έχει σχέσεις με την Τουρκία και μάλιστα σοβαρές οικονομικές σχέσεις.

O πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπάσι
«Οι σχέσεις της παλαιστινιακής αρχής με την Τουρκία δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τις σχέσεις μας με την Ελλάδα», τόνισε.

Χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτη τη δήλωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα πρόσφατα γεγονότα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στην Γάζα λέγοντας ότι η Ελληνική πλευρά είδε θύματα μόνο στο Ισραήλ χωρίς να αναφέρει τους Παλαιστινίους νεκρούς, αλλά τόνισε ότι στην συνάντηση που είχε με τον κύριο Δένδια ο Έλληνας υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της Ελλάδας στην λύση των δύο κρατών στα σύνορα του 1967.

Τέλος ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την υποστήριξη του στον «παλαιστινιακό αγώνα για λευθερία τη δικαιοσύνη» υπογραμμίζοντας τις παραδοσιακά καλές σχέσεις φιλίας των δύο λαών.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ CNN GREECE 19 Μαϊος 2021

 
Read 293 times