Τα κείμενά μου σε αυτή την σελίδα δημοσιεύθηκαν (ή προορίζονταν για δημοσίευση) σε
εφημερίδες,  περιοδικά και διάφορες ιστοσελίδες. Δεν αντανακλούν πάντα
τις προσωπικές μου απόψεις αλλά θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον.


Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 09:43

Εμβόλιο κορωνοϊού: Αυτά είναι τα ψυγεία που θα αποθηκεύσουν τα εμβόλια στην Αττική

Written by
Εμβόλιο κορωνοϊού: Αυτά είναι τα ψυγεία που θα αποθηκεύσουν τα εμβόλια στην Αττική ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΙΑΚΟΣ

Στην Αττική έφτασαν τα ειδικά ψυγεία που μπορούν να αποθηκεύσουν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού όταν θα φτάσουν στη χώρα μας σε μερικές ημέρες. Το CNN Greece βρέθηκε στο χώρο όπου έχουν τοποθετηθεί τα ψυγεία βαθιάς κατάψυξης -έτοιμα πλέον να τεθούν σε λειτουργία και να αποθηκεύσουν τα πρώτα εμβόλια, που έρχονται στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου.

Η τοποθεσία όπου θα φυλαχθούν τα εμβόλια στην Αττική θα παραμείνει μυστική για λόγους ασφαλείας. H διαδικασία για την «Επιχείρηση Ελευθερία», δηλαδή το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού, βρίσκεται πλέον στα τελικά της στάδια, καθώς όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρώτοι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν μόλις μια ημέρα μετά αφότου φτάσουν στην Ελλάδα τα εμβόλια, δηλαδή στις 27 Δεκεμβρίου.

Τα πρώτα εμβόλια που θα φτάσουν στην Ελλάδα, αυτά της Pfizer/Biontech απαιτούν βαθιά κατάψυξη και διατηρούνται στους -70 με -80. Στη συνέχεια θα πρέπει να αραιωθούν οι δόσεις.

Μάλιστα, το εν λόγω εμβόλιο είναι αρκετά ευαίσθητο και πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα σε πέντε ημέρες. Τα σκευάσματα θα φτάνουν στα εμβολιαστικά κέντρα μέσα σε κουτιά ISOBOX.

Όπως είχε δημοσιεύσει το CNN Greece σε πρόσφατο ρεπορτάζ του, υπεύθυνες για την παραλαβή είναι οι πέντε μεγάλες φαρμακαποθήκες της χώρας και από εκεί τα εμβόλια θα διανεμηθούν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα.

Πριν από μερικές ημέρες, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε πως μια νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος θα είναι οι δύο πρώτοι άνθρωποι στην Ελλάδα που θα λάβουν το εμβόλιο.

Δημοσιεύθηκε στο CNN Greece 20 Δεκεμβρίου 2020

Read 11 times