Print this page
Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 12:22

Lockdown - Χατζηθεοδοσίου στο CNN Greece: «Χιονοστιβάδα» λουκέτων αν οι έμποροι χάσουν τις εκπτώσεις

Written by
Lockdown - Χατζηθεοδοσίου στο CNN Greece: «Χιονοστιβάδα» λουκέτων αν οι έμποροι χάσουν τις εκπτώσεις Kostas Pliakos

Απογοητευμένος από την απόφαση της παράτασης του lockdown εμφανίζεται ο εμπορικός κόσμος με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, να αναρωτιέται «πού είναι τα μέτρα στήριξης που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η αγορά».

«Για τον εμπορικό κόσμο και τους επαγγελματίες πρώτο ζήτημα είναι η υγεία και η προστασία του πληθυσμού. Αλλά όταν έχουμε ένα νέο lockdown τη στιγμή που περιμέναμε όλοι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις έστω με το click away και μετά να πάμε με το click in shop ώστε και οι επιχειρήσεις αλλά και ο κόσμος να εκμεταλλευτούν τις εκπτώσεις, η κυβέρνηση θα έπρεπε να συνοδεύσει αυτή τη νέα της απόφαση με νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και παράταση της περιόδου των εκπτώσεων», λέει στο CNN Greece o κ. Χατζηθεοδοσίου.

«Οι επαγγελματίες έχασαν την περίοδο των γιορτών. Αν χάσουν και την περίοδο των εκπτώσεων, τότε η χιονοστιβάδα των λουκέτων θα είναι πολύ υψηλότερη», τόνισε ο κύριος Χατζηθεοδοσίου.

«Δυστυχώς μέχρι στιγμής αυτό που έχουμε μόνο είναι υποσχέσεις. Αυτό που τρέχει είναι η πέμπτη επιστρεπτέα προκαταβολή για την οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν γνωρίζουμε τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής. Έχουμε ζητήσει ήδη μία αναβολή γιατί δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Με ρωτούν πολλοί αν συνδέεται η τέταρτη με την πέμπτη προκαταβολή και δεν ξέρω να τους απαντήσω. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι οι όροι για αυτό το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ που αφορά η πέμπτη επιστρεπτέα. Γιατί το μόνο μέτρο που υπάρχει μέχρι στιγμής αυτό είναι. Τα άλλα περιμένουμε να τα ακούσουμε», σημειώνει ο κύριος Χατζηθεοδοσίου.

Επιπλέον αναφορικά με την αναβολή κατά μία εβδομάδα για το άνοιγμα των καταστημάτων ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών εμφανίζεται επιφυλακτικός σημειώνοντας ότι «θα είναι τουλάχιστον μία εβδομάδα».

«Δεν είμαι επιδημιολόγος και από ότι γνωρίζουμε περιμένουν να δουν τα κρούσματα τα οποία προέκυψαν κατά τη διάρκεια των γιορτών. Αλλά εδώ τίθεται και ένα άλλο ερώτημα με ποιο σκεπτικό ανοίγουμε τα σχολεία γιατί υπάρχουν και απόψεις όπως για παράδειγμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι αντίθετος με το άνοιγμα των σχολείων», επισημαίνει και καταλήγει διερωτώμενος:

«Γιατί λοιπόν να ανοίγουμε τα σχολεία και όχι τις επιχειρήσεις και εμείς μάλιστα είχαμε προτείνει το click in shop, το οποίο θεωρούμε ότι και θα περιορίζει την πανδημία και θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις;».

«Όχι» των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του click away τη Δευτέρα
Αρνητικοί στο άνοιγμα του click away την επόμενη Δευτέρα ήταν οι λοιμωξιολόγοι στην εισήγησή τους μετά από σύσκεψη που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται πως έκριναν ότι η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει και το παράλληλο μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου, μαζί με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Αρνητική ήταν η απόφαση, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, και για τη λειτουργία των βιβλιοπωλείων, των κομμωτηρίων αλλά και των κέντρων περιποίησης νυχιών.Το θέμα θα τεθεί εκ νέου επί τάπητος την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα έχουν φανεί τα κρούσματα της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα, η κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αξιολογείται κάθε εβδομάδα.

Δημοσιεύθηκε στο CNN Greece 8 Ιανουαρίου 2021

Read 296 times