Print this page
Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 20:44

Η ελληνική ιστορία μέσα από τα κέρινα ομοιώματα του Παύλου Βρέλλη

Written by

 

Το 1975 η Ελλάδα απέκτησε το πρώτο μικρό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων. Ιδρυτής του ο Παύλος Βρέλλης ένας γλύπτης και καθηγητής καλών τεχνών από τα Γιάννενα που με προσωπική δουλειά και πόρους, έφτιαξε ένα μικρό μουσείο στο χωριό Μουζακαίοι έξω από τα Ιωάννινα.

Με θέματα που αντλούσε από την ελληνική ιστορία, γρήγορα απέκτησε μεγάλη φήμη και όσοι περνούσαν από την περιοχή ήθελαν να δουν από κοντά τα κερίνα ομοιώματα του Βρέλλη κάνοντάς τον γνωστό σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Σύντομα η δουλειά του δεν μπορούσε να χωρέσει σε εκείνο το μικρό μουσείο και το 1995 σε ηλικία 60 χρονών ξεκινά από το μηδέν αυτό που αποτέλεσε το έργο της ζωής του: Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλος Βρέλλης.

Ο Παύλος Βρέλλης έφυγε από τη ζωή το 2010, αφήνοντας ένα πλούσιο έργο μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα και το σημαντικότερο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στην Ελλάδα.

Με το CNN Greece επισκεφτήκαμε το μουσείο Βρέλλη και ξεναγηθήκαμε από τον γιο του γλύπτη Κωνσταντίνο Βρέλλη που μας μίλησε για το έργο που άφησε κληρονομία σε όλους μας ο πατέρας του.

Read 526 times