Οι απόψεις στο blog μου είναι προσωπικές και
δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές των εργοδοτών μου.


Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018 00:21

M.Παναγιωτάκης: Μπορούμε να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος

Written by

“Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές του ρεύματος σε αυτά τα επίπεδα και συν τω χρόνο το ενεργειακό κόστος για τις επιχειρήσεις και για τα νοικοκυριά να μειωθεί” τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανόλης Παναγιωτάκης.

Μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, o κ. Παναγιωτάκης είπε ότι αν υποστηριχθεί η λιγνιτική παραγωγή θα συγκρατηθεί το ενεργειακό κόστος μεταβατικά. Σε αυτό θα συμβάλουν τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που έχουν ήδη εξαγγελθεί καθώς και οι διασυνδέσεις των νησιών με το δίκτυο.

Αναφορικά με την πώληση των λιγνιτικών μονάδα της ΔΕΗ ο κ. Παναγιωτάκης είπε ότι θα είναι προς όφελος των μεγάλων καταναλωτών να συμμετάσχουν στη διαδικασία γιατί αυτό θα συγκρατήσει χαμηλά το κόστος τους. Υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και κατά των κ. Παναγιωτάκη αυτό θα είναι ένα σημαντικό γεγονός.

Τέλος για τις ΑΠΕ, τόνισε ότι θα πρέπει να επεκταθεί η χρήση τους με σεβασμό στο περιβάλλον και στις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών.

Δημοσιεύθηκε στο CNN Greece 16 Ιουνίου 2018

Read 19049 times