Οι απόψεις στο blog μου είναι προσωπικές και
δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές των εργοδοτών μου.


Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2015 02:00

"Καλιγούλας παντού" από την Δραματική σχολή Πέτρας

Written by
Πολύ καλή εμπειρία να δουλεύεις με νέα παιδιά τελειόφοιτους δραμματικής σχολής, υπό την καθοδήγηση ένος βετεράνου σκηνοθέτης. Στη δραματική σχολή Πέτρας ολοκηρώσαμε τα γυρίσματα για τη μεσαίου μήκους ταινία "Καλιγούλας παντού", σε σενάριο που βασίστηκε στον Καλιγούλα του Αλμπέρ Καμύ. Ο Ανδρέας Θωμόπουλος Θωμόπουλος ανέλαβε τη σκηνοθεσία και στον ρόλο του Καλιγούλα ήταν ο Βαγγέλης Λάσκαρης. Τα εσωτερικά γυρίσματα έγιναν στο θέατρο της δραματικής σχολής. Η ταινία που ήταν στο πλαίσιο της άσκησης των τριτοετών σπουδαστών της σχολής παρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 2015.

Ο Καλιγούλας, ο 28χρονος Ρωμαίος Αυτοκράτορας του 1ου αιώνα, δολοφονήθηκε από τα ίδια του τα εγκλήματα. Ανίκανος να αντιληφθεί το απλό αξίωμα πως η εξουσία προκαλεί καταστροφή όταν δεν ασκείται με μοναδικό στόχο το Δίκαιο για την ευημερία της κοινωνίας, πέθανε χωρίς να έχει ζήσει.
Γι αυτόν τον θύτη των υπηκόων της δύναμής του και θύμα του παραλογισμού της εξουσίας, έγραψε ο Αλμπέρ Καμύ το θεατρικό έργο «ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ».

Δραματουργικά, παράλληλα με την παρανοϊκή διαστρέβλωση της Αρετής από τον Καλιγούλα του Καμύ, οι Σπουδαστές προχώρησαν παραπέρα και, μέσα από συγγενικές με τον ανόητο Ρωμαίο Αυτοκράτορα σημερινές αντιστίξεις και προεκτάσεις, τοποθετούν έναν καθρέφτη μπροστά στον σύγχρονο άνθρωπο. Γιατί, αλήθεια, πόσο πολύ ή λίγο Καλιγούλες δεν γινόμαστε όλοι μας όταν ασκούμε τη μικρή η μεγάλη εξουσία που διαθέτουμε – στη βουλή, στην εργασία, στην οικογένεια και ΠΑΝΤΟΥ – έχοντας ακυρώσει Δίκαιο και Αρετή για ιδιοτελείς, ή άλλους ανόητους
 
Read 1898 times