Οι απόψεις στο blog μου είναι προσωπικές και
δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές των εργοδοτών μου.


Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 20:39

Τα πάντα για τη γενοκτονία των Αρμενίων, σε μία ιστοσελίδα

Written by
Η μαύρη επέτειος από τα 100 χρόνια της γενοκτονίας των Αρμενίων, συνοδεύτηκε από εκδηλώσεις συμπαράστασης σε όλο τον κόσμο, από την αναγνώριση της από τον Πάπα και τη γερμανική Βουλή, αλλά και από τις πιέσεις της ευρωβουλής προς την Τουρκία να κάνει το αυτονόητο. Να αναγνωρίσει επιτέλους τη γενοκτονία. Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι πιέσεις προς τις ΗΠΑ για αναγνώριση της γενοκτονίας.

Τα γεγονότα του 1915 και όσα ακολούθησαν με τον εκτοπισμό εκατομμυρίων Αρμενίων δεν αμφισβητούνται πλέον από κανέναν παρά μόνο από την Τουρκία και από όσους έχουν πολιτικούς λόγους να το αρνούνται.
Ωστόσο η πρόσφατη παραίνεση της Ευρώπης προς την Άγκυρα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως αν μια χώρα θέλει να λέγεται πολιτισμένη πρέπει να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τα τραγικά γεγονότα, η συντακτική επιτροπή του περιοδικού Αρμενικά δημιούργησε μια ιστοσελίδα για την αρμενική γενοκτονία, με τεκμήρια και σπάνιο υλικό.
Σερφάροντας ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να μεταφερθεί νοερά στην εποχή που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα.
Η ομάδα εργασίας του περιοδικού ξεκίνησε το 2013 συγκεντρώνοντας υλικό από τη γενοκτονία. Όπως αναφέρει η ομάδα, το βασικό κριτήριο για την επιλογή του υλικού είναι η ακριβής και επαληθευμένη πληροφορία που συνοδεύει κάθε φωτογραφία και ντοκουμέντο.
Στόχος είναι η ιστοσελίδα να αποτελέσει εργαλείο για τη σωστή πληροφόρηση και την αντικειμενική προσέγγιση της γενοκτονίας.
Η ιστοσελίδα θα ανανεώνεται με νέο υλικό ανά τακτά διαστήματα.
http://www.armeniangenocide100.gr/
Δημοσιεύθηκε στο e-typos.com 22-4-2015
 
Read 2066 times