Οι απόψεις στο blog μου είναι προσωπικές και
δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές των εργοδοτών μου.


Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 14:28

Καταρρέει η παιδεία στην Ισπανία

Written by

Source: www.parttime-occupy.comΤις χειρότερες επιδόσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη αναφορικά με το εκπαιδευτικό σύστημα και την είσοδο των νέων στην αγορά εργασίας καταγράφει η Ισπανία, σύμφωνα με έκθεση της UNESCO.
Ένας στου τρείς νέους Ισπανούς μεταξύ 15 και 24 ετών εγκαταλείπουν το σχολείο πριν τελειώσουν το λύκειο τη στιγμή που ο μέσος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι ένας στους πέντε.
Για τους συντάκτες της έκθεσης τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά με δεδομένο ότι η χώρα έχει χτυπηθεί από την οικονομική κρίση και η ανεργία στους νέους ξεπερνά το 50%.

Η έκθεση της UNESCO σημειώνει ότι οι νέοι της Ευρώπης δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα προσόντα τους, χάνουν επαγγελματικές ευκαιρίες και δεν μπορούν να βοηθήσουν τις χώρες τους να επιστρέψουν σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Μεταξύ 2007 και 2009 αυξήθηκε ο αριθμός των νέων που σταματούν τις σπουδές τους, σε όλη την Ευρώπη πλην Γερμανίας.
Σε παγκόσμιο επίπεδο ένας στους επτά νέους είναι άνεργος ενώ το ένα τέταρτο των νέων που εργάζονται αμείβεται με λιγότερο από 1,25 δολάρια τη μέρα.

Αναφορικά με τον αναλφαβητισμό, υπάρχουν σήμερα σε όλο τον κόσμο 250 εκατομμύρια παιδιά σε ηλικίες 7-12 χρονών που δεν ξέρουν να διαβάζουν και να γράφουν.
Περίπου 71 εκατομμύρια έφηβοι δεν συνεχίζουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τουλάχιστον 200 εκατομμύρια παιδιά χρειάζονται μια δεύτερη ευκαιρία για να αποκτήσουν τη βασική εκπαίδευση που θα τους επιτρέψει να μπουν στην αγορά εργασίας.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 18-10-2012

Read 2473 times