Τα κείμενά μου σε αυτή την σελίδα δημοσιεύθηκαν (ή προορίζονταν για δημοσίευση) σε
εφημερίδες,  περιοδικά και διάφορες ιστοσελίδες. Δεν αντανακλούν πάντα
τις προσωπικές μου απόψεις αλλά θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον.


Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 08:44

Έκθεση φωτογραφίας: Ναζιστική κατοχή και Μάτι με συνδετικό κρίκο το στοιχείο της απώλειας

Written by

Η περίοδος της ναζιστικής κατοχής ζωντανεύει για τις επόμενες ημέρες μέσα από την φωτογραφική έκθεση με τίτλο «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ… μία εικόνα χίλιες λέξεις» στη δημοτική πινακοθήκη του Πειραιά.

Η Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ», με αφορμή την 74η επέτειο από την απελευθέρωση της Αθήνας και του Πειραιά, παρουσιάζει φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη σκοτεινή περίοδο της κατοχής κυρίως στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Πρόκειται για μία πολιτιστική εκδήλωση μνήμης η οποία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες όλων των γενεών. Στόχο της είναι να φωτίσει την σκοτεινή εκείνη περίοδο και να αποτίσει τον δέοντα φόρο τιμής στα θύματα των γερμανικών θηριωδιών, που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την ελευθερία.

Παράλληλα, πραγματοποιείται ξεχωριστό αφιέρωμα για το Ολοκαύτωμα στο Μάτι με τίτλο «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ... ξαναγεννιέμαι».

Tα έσοδα από τις φωτογραφίες του αφιερώματος θα δοθούν στις πληγείσες οικογένειες στο Μάτι. Όπως είπε στο CNN Greece η κυρία Γλυκερία Γουρνοπάνου, πρόεδρος της της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ», ο συνδετικός κρίκος των δύο εκθέσεων είναι το στοιχείο της απώλειας και της υπέρβασής της για ένα καλύτερο μέλλον.

Δημοσιεύθηκε στο CNN Greece 29 Οκτωβρίου 2018

Read 567 times