Τα κείμενά μου σε αυτή την σελίδα δημοσιεύθηκαν (ή προορίζονταν για δημοσίευση) σε
εφημερίδες,  περιοδικά και διάφορες ιστοσελίδες. Δεν αντανακλούν πάντα
τις προσωπικές μου απόψεις αλλά θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον.


Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 09:25

ΚΑΠΕ: Πολύτιμη για την Ελλάδα η εξοικονόμηση ενέργειας

Written by

Η Ελλάδα είναι πολύ ενεργοβόρα χώρα σε σχέση άλλες χώρες και το κόστος της ενέργειας που καταναλώνει αντιστοιχεί στο 15% του ΑΕΠ της, θα πει στο CNN Greece o κ. Βασίλης Τσολακίδης, πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων πηγών και Eξοικονόμησης Eνέργειας.

Ο Κ. Τσολακίδης μιλώντας στο CNN Insights τόνισε ότι οι βιομηχανικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) μπορούν να μειώσουν το κόστος της ενέργειας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να εφαρμοστούν παντού. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα επεσήμανε ότι αυτό που ταιριάζει καλύτερα είναι οι μικρές και αποκεντρωμένες μονάδες.

«Οι ΑΠΕ είναι υποχρέωση και ανάγκη για την Ελλάδα γιατί δεν έχει άλλες συμβατικές πηγές ενέργειας», τόνισε ο κ. Τσολακίδης προσθέτοντας ότι θα πρέπει να γίνει στο εξής καλύτερος σχεδιασμός ώστε η είσοδος των ΑΠΕ να φέρει και αντίστοιχη μείωση του κόστους στην ενέργεια. Η επόμενη μεγάλη πρόκληση για τη χώρα θα είναι η αξιοποίηση της βιομάζας και η γεωθερμία για την παραγωγή περισσότερης φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας.

Τέλος επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για τη μείωση της κατανάλωσης ενώ σύμφωνα με τις υποχρεώσεις την χώρας και τον σχεδιασμό, στα επόμενα χρόνια θα επενδυθούν στις ΑΠΕ περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στο CNN Greece 8/11/2016

Read 987 times