Τα κείμενά μου σε αυτή την σελίδα δημοσιεύθηκαν (ή προορίζονταν για δημοσίευση) σε
εφημερίδες,  περιοδικά και διάφορες ιστοσελίδες. Δεν αντανακλούν πάντα
τις προσωπικές μου απόψεις αλλά θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον.


Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 02:00

Η πρωτοπορία της ελληνικής κινητής υψηλής τεχνολογίας, στη Βαρκελώνη

Written by

 

Έχει η Ελλάδα υψηλή τεχνολογία στις κινητές εφαρμογές; Φυσικά, όπως έχει και στην πληροφορική και στο διάστημα, για το οποίο έγινε πολύς λόγος τις τελευταίες ημέρες.
Και μάλιστα συμμετέχει με εξαιρετικά αποτελέσματα τα τελευταία πέντε χρόνια στο Mobile World Congress, την μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως, για τις κινητές τεχνολογίες.
Στο πλαίσιο αυτό, στο χώρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έγινε η παρουσίαση της ελληνικής αποστολής στην φετινή έκθεση Mobile World Congress που θα γίνει στη Βαρκελώνη από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου, με κοινό περίπτερο.

Η αποστολή συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών (ΣΕΚΕΕ) και το Enterprise Greece, τον δημόσιο φορέα για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των εξαγωγών και υποστηρίζεται από Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, την Περιφέρεια Αττικής, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), το Corallia, τη Eurobank και τελεί υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Η ελληνική παρουσία θα είναι έντονη και θα συμμετάσχει ως ομιλητής και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της αποστολής ο κ. Βαγγέλης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος του ΣΕΚΕΕ και επικεφαλής της αποστολής, η ελληνική αποστολή θα έχει μαζί της το οικοσύστημα της υψηλής τεχνολογίας της Ελλάδας με στόχο την δικτύωση και την δημιουργία συνεργασιών, ενώ ανοίγοντας την παρουσίαση ο κ. Γιάννης Κωτσής Γιανναράκης είπε ότι το Mobile World Congress θα γίνει αφορμή για να αναδειχθούν νέες επιχειρήσεις και τόνισε ότι στο παρελθόν μέσα από τη συμμετοχή στην έκθεση είχαμε άμεσα οικονομικά αποτελέσματα αλλά και μία γνώση για το προς τα που πάνε οι εξελίξεις στην τεχνολογία.
Παρουσία σε έξι μεγάλα εμπορικά γεγονότα

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος, είπε ότι στόχος είναι να παρουσιάσουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας στο εξωτερικό και να συντονίσουμε όλους τους φορείς της τεχνολογίας ώστε να διαμορφωθεί μια ενιαία στρατηγική με εξωστρέφεια. Το Enterprise Greece φέτος θα υποστηρίξει ελληνικές επιχειρήσεις σε έξι διεθνείς εκθέσεις.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Γιάννης Σύρρος, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας τόνισε ότι ο κλάδος αυτή της στιγμή έχει 5.300 επιχειρήσεις και απασχολεί 200.000 εργαζόμενους.
Το σημαντικό για τον κ. Σύρρο αλλά και τον κ. Βασίλη Μακιό, γενικό διευθυντή του Corallia, είναι ότι αυτή τη φορά όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, αποφάσισαν να συνεργαστούν για να στηριχθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό αλλά και να προσελκυσθούν επενδυτές.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στην ελληνική αποστολή θα συμμετάσχουν περίπου 20 επιχειρήσεις αν και ο κατάλογος δεν έχει κλείσει ακόμη.
Το Mobile World Congress είναι η μεγάλη γιορτή για τις εταιρίες κινητών εφαρμογών και πέρα από την έκθεση, διοργανώνονται πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις νέων προϊόντων. Πέρυσι στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο και στελέχη επιχειρήσεων από 204 χώρες. Το ενδιαφέρον είναι πολύ έντονο και από τα Μέσα ενημέρωσης. Χαρακτηριστικά πέρυσι κάλυψαν το γεγονός 3.900 δημοσιογράφοι. Και μόνο η παρουσία εταιριών όπως Sony, Huawei, Google, Nokia, LG και πολλών άλλων, εγγυάται μια ενδιαφέρουσα εμπειρία και μια καλή άποψη για το τι να περιμένουνε στους επόμενους μήνες, στα ράφια των καταστημάτων.

Δημοσιεύθηκε στο CNN Greece 9/2/2017

Read 988 times